Saturday, July 7, 2007

Τσιπούρες στο αλουμινόχαρτο

Αφιερωμένο στον Αστερομπαμπά

Χρόνος ετοιμασίας 30'

Υλικά:
για 4 άτομα

  • 4 μέτριες τσιπούρες
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • σέλινο
  • μαϊντανό
  • 4 μεγάλα λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τις τσιπούρες ή καλύτερα λέμε στο ψαρά να μας τις καθαρίσει για να μην παιδευόμαστε!
  • Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας. Κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε κύβους. Χονδροκόβουμε σέλινο και μαϊντανό. Μοιράζουμε τα λαχανικά μας σε 4 μερίδες.
  • Κόβουμε 4 κομμάτια αλουμινόχαρτο ένα για κάθε τσιπούρα. Σε κάθε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τοποθετούμε μία τσιπούρα, αφού πρώτα την αλείψουμε μέσα έξω με λάδι, λεμόνι και αλάτι. Ακολούθως, γεμίζουμε την τσιπούρα με λίγο σέλινο και μαϊντανό και στο πλάι τοποθετούμε τη μία μερίδα λαχανικών. Προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη περί ορέξεως και τυλίγουμε την τσιπούρα καλά στο αλουμινόχαρτο.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες τσιπούρες.
  • Τοποθετούμε τις τσιπούρες στη σχάρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στο αέρα) στους 200-210 βαθμούς C, για 15-20 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με δύο τρόπους είτε κατευθείαν στο πιάτο με το αλουμινόχαρτο είτε καθαρίσμένες στο πιάτο μαζί με τα λαχανικά στο πλάι. Ραντίζουμε με λαδολέμονο.


Παραλλαγές:

  • Μπορούμε να παραλείψουμε τα λαχανικά και να ψήσουμε τις τσιπούρες στο αλουμινόχαρτο μόνο με λάδι, λεμόνι και αλάτι.


Πικάντικα Μυστικά:

  • Προαιρετικά και αν έχουμε χρόνο μαρινάρουμε για 2-3 ώρες τις τσιπούρες στο ψυγείο με αλάτι και λεμόνι.
  • Όταν ξεκολλάνε από τα κόκκαλα τότε είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμες.

3 comments:

NiCk said...

teleia syntash! Bravo asteraki! :D

Anonymous said...

Τι θα γίνει, στο τερατάκι δεν θα αφιερώσεις τίποτα?

stellini said...

miam miam!!!