Saturday, July 7, 2007

Ρυζότο



Αφιερωμένο στη Αστερομαμά

Χρόνος ετοιμασίας 25'

Υλικά:
για 4 άτομα ή για 2 πειναλέους (Αστεράκι και Τερατάκι)

  • 1 ποτήρι ρύζι Basmati - UncleBens
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 ποτήρι mixed vegetables κατεψυγμένα
  • 1/2 ποτήρι αρακά κατεψυγμένο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 ποτηράκι του καφέ ελαιόλαδο
  • Ζεστό νερό όσο σηκώσει
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κρεμμύδι. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τριμμένα το καρότο και το κολοκυθάκι, τον αρακά και τα mixed vegetables και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Προσοχή μην καούν!
  • Ακολούθως ρίχνουμε και το ρύζι στο τηγάνι και ανακατεύοντας διαρκώς το σοτάρουμε κι αυτό για 1-2 λεπτά.
  • Αμέσως μετά ρίχνουμε το λευκό κρασί και ανακατεύουμε. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 2 ποτήρια καυτό νερό και βράζουμε το ρύζι προσθέτοντας 2 ποτήρια καυτό νερό κάθε φορά που το ρύζι απορροφάει το προηγούμενο.
  • Στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε τα αρωματικά και αλατοπιπερόνουμε κατά γευστική προτίμηση.
  • Σερβίρουμε αμέσως, σε διάφορα σχήματα για να κάνουμε και εντύπωση.


Παραλλαγές:

  • Αντί για λευκό κρασί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κόκκινο και έτσι να του δώσουμε και χρώμα.
  • Αντί για mixed vegetables κατεψυγμένα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα λαχανικά εποχής.


Πικάντικα Μυστικά:

  • Λίγη νοστιμιά Maggie δεν έβλαψε ποτέ κανένα.
  • Το ρύζι δεν πρέπει να είναι πολύ βρασμένο αλλά να κρατάει λίγο.

2 comments:

Anonymous said...

Σλούρπ, μου τρέχουν τα σάλια! Σας το εγγυώμαι ;-) 10/10

Crash Box said...

xexe :D kala astromagiremata :D poli kalo to blog otan piname tha to simvoulevomaste ;) xixi